Skip to content Skip to footer
Søk

Loading Results

Skaper verdifull innsikt fra en haug med data

01/08/20

Magdalena Simma

Magdalena Simma har stor nytte av sin erfaring med dataanalyse og programmeringsverktøy.

Magdalena Simma er egentlig fysiker, men i dag jobber hun med dataanalyse og programmering i PwC.

Magdalena har studert fysikk i både Østerrike, hvor hun er fra, og på Universitetet i Tromsø hvor hun har tatt en mastergrad i fysikk.

– I min masteroppgave utviklet jeg et vindmålingssystem med et kvadrokopter. Slike konkrete praktiske problemstillinger liker jeg veldig godt å jobbe med, forteller Magdalena.

God på analyse

I PwC får Magdalena brukt sin studiebakgrunn til å jobbe med teknologi i ulike prosjekter. 

– I noen prosjekter handler det mye om dataanalyse og det å kunne skape innsikt fra en haug med tall. Det gir stor verdi for kundene. I andre prosjekter jobber jeg tett sammen med flinke IT-arkitekter, forteller hun og legger til at hun lærer noe nytt hver dag.

I sin arbeidshverdag har hun stor nytte av at hun har erfaring med dataanalyse og programmeringsverktøy. Den analytiske bakgrunnen gir merverdi i prosjekter.

 – Jeg bidrar ofte med litt annerledes perspektiv som er høyt verdsatt.

Teknolog i konsulenthus

Selv om hun ikke kjente til konsulentbransjen så godt før hun begynte i PwC synes hun at det har vært et ypperlig sted å starte karrieren som teknolog.

– Personlig synes jeg det er gøy at kundene er fra ulike bransjer, slik at man alltid lærer noe nytt og møter nye utfordringer. I tillegg er det lagt til rette for faglig utvikling via kurstilbud, ulike faggrupper og god veiledning, avslutter hun.

En typisk dag i PwC

For tiden jobber hun på et prosjekt der hun sitter 100 prosent ute hos kunden og jobber i et team som er sammensatt av kundens ansatte og konsulenter. 

– Der har jeg mange forskjellige oppgaver og dagene består som regel av en blanding av møteaktivitet og individuelt arbeid med blant annet dataanalyse. Det er veldig gøy å jobbe sammen med folk fra ulike bakgrunner. Litt senere på ettermiddagen drar jeg ofte til PwC-kontoret for interne møter og prosjekter.  

Har du noen tips til hvordan man best kan balansere jobb og fritid i PwC?

– Det er veldig mye gøy som skjer i PwC, både faglig og sosialt, og man blir fort veldig opptatt. Men det jeg har opplevd er at det er helt ok å si nei. Så det handler vel mest om å finne ut av hva men selv har kapasitet til å være med på, og takke nei til det som går utover det. 

 

Kontakt oss

Siw Aasarmoen

Siw Aasarmoen

Rekruttering, PwC Norway

Tlf: 994 23 483

Marit Stolpestad

Marit Stolpestad

Rekruttering, PwC Norway

Tlf: 905 81 448