Skip to content Skip to footer
Søk

Loading Results

Vi må bli sinnsykt gode på det roboten ikke kan

29/05/19

Om noen år vil det trolig bli helt slutt på butikkdama bak disken. Selvbetjening er på vei inn. Foto: Adobe Stock

Fire av ti er redde for å miste jobbene sine, ifølge PwC-rapport. – Robotisering er ikke lik nedbemanning, sier Helene Kubon i PwC.

– Vi mennesker må sørge for å bli veldig gode på det roboten ikke kan bli god på. Egenskapene som handler om kreativitet, å tenke nytt og å klare å bruke dette på tvers av bransjer – det er her gullet ligger fremover,  sier Helene Kubon som leder Consulting vest i PwC.

Jobbene vil endres

– Jobber vil endres, men jeg tror ikke at vi vil se en strøm av arbeidsledige, sier Lars Leganger som er AI-direktør i PwC.

– For eksempel vil roboter trolig ta over mye av rettearbeidet for lærere, da kan lærerne bruke mer tid på individuell oppfølging og tilpasset undervisning. Slik vil jobber endres gradvis i takt med at teknologien utvikler seg. Det som er farlig er å utsette investeringer og endringer fordi det med kort horisont er enklere, billigere, tryggere å drive på som før. Da vil det komme et punkt der du taper mot nye utfordrere og mer endringsdyktige konkurrenter. Dette er noe av det PwC kan hjelpe virksomheter med også, sier Leganger.

Robotisering er ikke lik nedbemanning

Tekstet (02:26)

Playback of this video is not currently available

Jobber vil endres i takt med ny teknologi

Tekstet (02:24)

Playback of this video is not currently available

Vi har mye å lære av våre nærmeste virksomheter

Vi trenger ikke nødvendigvis dra til Silicon Valley for å finne beste praksis. Finansbransjen har vært gjennom en omfattende omstilling. Oljebransjen har og er fortsatt under omstilling.

– Her er det masse å hente for virksomheter i andre bransjer, sier Kubon.

Nedtur i olje- og gassbransjen fikk fart på robotiseringen i Aker

Olje- og gassbransjen fikk et sjokk i 2014/15. Alle pilene pekte nedover.

– Vi ble tvunget til å omstille oss kraftig. Det gjorde at vi intensiverte teknologiutviklingen og bruk av roboter, forteller Linda Litlekalsøy Aase, konserndirektør Aker Solutions. Den kompetansen du har i dag er ikke nødvendigvis den du trenger i morgen. Det må du planlegge for.

– Du må forberede organisasjonen på at de vil bli utfordret på å lære nye ting. Og at det aldri vil stoppe, sier Litlekalsøy Aase.

Aker Solutions har i dag fysiske sveise- og kutteroboter, softwareroboter, droner, crawlers og såkalte cobots som tester ulike funksjonaliteter i produksjonen.

Etiske utfordringer

Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille roboter fra mennesker. For eksempel kan det være vanskelig å høre at telefonen tas av en robot. Bør man da ha juridiske regelverk som sier at man alltid må oppgi at det er en robot som gjennomfører samtalen? På samme måte som at man alltid må oppgi at det er et annonsørinnhold.

EU driver for tiden med et stort stykke arbeid for etiske retningslinjer for tillitsskapende AI. Eksempelvis om man bør ha arbeidsgiveravgift på roboter.

 

Eksempler på hvor roboter kan brukes

  • Robotiserte varehus. Amazon sier det kommer til å ta minst ti år før de har full-automatisert sine varehus.

  • Selvkjørende biler

  • 97 prosent av all børshandel skjer ved hjelp av kunstig intelligens

  • Kunstig intelligens skriver saker for flere aviser

  • Lånekassen bruker kunstig intelligens til bokontroll

  • Nancy, Nasjonalbibliotekets kunstig intelligens

  • Digifrid er Norges første kommunale robot (hjelper til i byggesøksarbeidet).

  • KommuneKari: Sandefjords kommune var først ute. Kommuner bruker Chatbots.

Jobber vil endres gradvis i takt med teknologiutviklingen, sier Lars Leganger, AI-direktør i PwC (t.h.). Torgeir Waterhouse, internettdirektør i IKT Norge til venstre.


Kontakt oss

Lars Erlend  Leganger

Lars Erlend Leganger

Direktør | AI ekspert, PwC Norway

Tlf: 997 12 762