Skip to content Skip to footer
Søk

Loading Results

Eirik er profesjonell hacker i PwC

26/06/19

Eirik Dragsund Sverd

– Det er spennende å få tillatelse til å hacke en bedrift på best mulige måte, forteller rådgiver Eirik Dragsund Sverd.

Eirik Dragsund Sverd har en studiebakgrunn litt utenom det vanlige, og hjelper kunder med hvordan de best kan sikre seg mot reelle hackerangrep.

PwC satser stort på teknologi, og til det trenger vi flinke mennesker – gjerne med en tverrfaglig bakgrunn. Eirik Dragsund Sverd har studert både automatiseringsteknikk og økonomi og administrasjon. Utenom studiene har han alltid hatt en interesse for programmering og teknologi. I dag bruker han denne kompetansen som teknolog i Consulting i Bergen.

– Helt avhengig av hvilket prosjekt jeg er en del av, jobber jeg med teknologi på ganske forskjellige måter i jobben min i PwC. Dette kan være prosjekter som 100 % dreier seg om et dypdykk i et spesifikt felt, for å velge ut og implementere teknologien som best tilfredsstiller kundens behov. Det kan også være prosjekter med hensikt å forbedre prosesser, utvikle strategi, eller nå nye mål, hvor vi identifiserer beste måte å nå disse målene med teknologien som støttespiller.

Kontrollert hacking av bedrifter

Eirik jobber også en del med cybersikkerhet, og videreutvikling av PwCs metodikk på området. Det innebærer å sette opp teknisk infrastruktur for å utføre svindlerangrep som phishing, og utførelse av simulerte hackerangrep.

– Det er utrolig spennende å få tillatelse til å hacke en bedrift på best mulige måte, for så å rapportere om hvordan bedriften kan sikre seg mot reelle hackerangrep, forteller Eirik.

– Jeg har vært med på mye forskjellig i løpet av et år, og fremover vil jeg også ta del i programmering av softwareroboter for prosessautomatisering, og avansert teknisk analyse basert på store datasett.

Nerding med blikk mot omverden

Når Eirik skulle velge arbeidsgiver var det viktig for han å kunne jobbe med en variasjon av problemstillinger som teknologi er med på å løse. Selv om han er teknolog ønsket han å jobbe med mennesker.

– PwC er en attraktiv arbeidsplass for teknologistudenter som er nysgjerrige på å lære hvordan verden rundt deg fungerer. I PwC blir dette synlig gjennom å jobbe tett med kompetente mennesker, i mange ulike fagområder, for å løse varierte utfordringer. Du får med en gang se din rolle og kompetanse i et helhetlig perspektiv, og sette ditt preg på resultatet. I PwC kommer du inn i et levende miljø, med mye ansvar, og du får med en gang bruke kunnskapen du sitter på til å skape verdi.

 

Kontakt oss

Siw Aasarmoen

Siw Aasarmoen

Rekruttering, PwC Norway

Tlf: 994 23 483

Marit Stolpestad

Marit Stolpestad

Rekruttering, PwC Norway

Tlf: 905 81 448