Nyutdannede og studenter

Utforsk jobbmulighetene i PwC

Vil du jobbe med en gjeng som skaper de beste resultatene når vi har det gøy sammen? Et sted du kan bli virkelig god? Da er PwC stedet for deg.

Hvert år ansetter vi flere hundre studenter til mange ulike fagområder.  Hos oss får du vokse faglig og personlig i et miljø som virkelig er skapt for utvikling – der vi heier på deg og på dine mål.  Du får et godt fagmiljø i ryggen som spiller deg god, og som får deg til å smile og ha det gøy på jobb hver dag. Liker du å løse problemer sammen med andre?

Hos oss kan du jobbe innenfor områder som teknologi, revisjon, rådgivning, og juss.

Sitat Karoline Bonnerud. - Jeg jobber med et bredt spekter av problemstillinger innen data og analyse og får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Rekrutteringsprosessen for deg som er nyutdannet

Vi begynner med rekruttering av nyutdannede stort sett fra ett år før oppstart. Våre søknadsfrister er hovedsakelig i august, oktober og januar. Øvrige stillingsutlysninger og frister publiseres fortløpende gjennom året. 

Tips: Abonner på våre ledige stillinger om du ønsker å bli varslet på e-post når vi lyser ut en ny stilling.

1. Finn ønsket avdeling og kontor

Som et stort multikompetansehus med 28 kontorer. har vi mye å by på! Vi er alt fra økonomer, advokater, og organisasjonspsykologer til etiske hackere. Les mer om hva vi jobber med.

2. Send inn elektronisk søknad

Du kan søke jobb hos oss gjennom de utlyste stillingsannonsene våre. Du fyller ut et elektronisk skjema og laster opp relevant dokumentasjon. Når du har sendt søknaden, sender vi deg en bekreftelse på mottatt søknad.

Av hensyn til personvern og sikkerhet ønsker vi ikke å motta CV og søknad på mail.


Tips til CV

 • Skriv navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og fødselsdato øverst og godt synlig
 • For deg som er nyutdannet anbefaler vi å skrive den nyeste utdannelsen og erfaringen først. Det er lurt å inkludere tema for bachelor- eller masteroppgave.
 • Bruk kronologisk rekkefølge.
 • Skriv opp eventuell arbeidserfaring. Det kan telle positivt når du skal inn i en ny jobb etter endt utdannelse, uansett om den er direkte relevant eller ikke.
 • Vi anbefaler også at du skriver opp eventuelle verv eller andre aktiviteter du har hatt.

3. Fullfør evnetestene du får tilsendt

Når du har sendt din søknad vil du motta invitasjon til gjennomføring av tester. Fristen for gjennomføring oppgis i stillingsannonsen, men vi anbefaler deg å fullføre dem så fort du har mulighet. Du vil få mer informasjon om testene og tips til gjennomføring når du mottar invitasjonen. Merk at du kun har mulighet til å gjennomføre testene én gang i løpet av en 300 dagers (ca 10 måneder) periode.

4. Vurdering av søknad og tilbakemelding

Søknaden din blir vurdert av en av våre ansatte. Det blir tatt en totalvurdering av din søknad og profil opp mot vårt nåværende behov. For oss er det de menneskelige kvalitetene dine som er viktigst å vurdere når vi ansetter. Likevel vil karakterer også ha betydning for utvelgelsesprosessen. Vi vektlegger også resultater fra evnetester, utenomfaglige aktiviteter, interesser, motivasjon, og egenskaper.

Aktuelle kandidater inviteres til videre prosess kort tid etter utløpt søknadsfrist. Vi anbefaler derfor å være mest mulig tilgjengelig i denne perioden. Vanligvis kan du forvente å få en tilbakemelding på søknaden din senest to uker etter søknadsfristen. Dette kan avvike for åpne søknader.

5. Gjennomføring av intervjuprosess

Rekrutteringsprosessen for deg som kandidat er primært heldigital. Dette fordi vi har satt oss ambisiøse mål for å redusere vårt klimafotavtrykk og har forpliktet oss i Norge og globalt til å oppnå netto nullutslipp innen 2030. Det krever at vi tilpasser oss for å sikre mer bærekraftig gjennomføring av våre prosesser.

Blir du invitert til rekrutteringsprosess vil du få utfyllende informasjon om dagen, hvilke øvelser du skal gjennom, når ditt intervju starter og oppmøtested. Vi ønsker å bli godt kjent med deg så du vil derfor kunne forvente å møte flere PwC-ere underveis i rekrutteringsprosessen.

Tilgang til egen PC er nødvendig for vellykket gjennomføring.


Tips for intervjuet

 • Tenk over hvorfor PwC skal ansette akkurat deg og hvorfor du vil begynne hos oss.
 • Gjør deg kjent med våre forretningsområder og verdier. Sett deg gjerne inn i hvordan det er å jobbe her og hvilke utfordringer kundene våre og bransjen vår står overfor. Sjekk ut vår instagram her for å bli kjent med livet i PwC.
 • Reflekter rundt situasjoner du har opplevd og hvordan disse kan overføres til stillingen du har søkt i PwC.
 • Lytt aktivt og still spørsmål om det er noe du lurer på eller er usikker på.
 • Vær deg selv! Intervjuerne vil at du skal gjøre det bra og ønsker å bli kjent med deg som person.

Tips til caseløsning og presentasjon

 • Sett deg godt inn i materialet du får utdelt og få et overblikk over oppgavene.
 • Besvar oppgavene ut ifra dine forutsetninger og ta nødvendige antagelser.
 • Sett en klar agenda under presentasjonen.
 • Snakk tydelig med et passe tempo og volum.
 • Husk å svare på alle oppgavene og ikke glem konklusjon og avslutning.

Lurer du på noe?

Tilbyr dere sommerjobb? Må jeg ha mastergrad? Kan jeg samarbeide med PwC om min bachelor- eller masteroppgave?

Se ofte stilte spørsmål

Sitat Pernille Wulff Wold: - Nyutdannede begynner i mindre grupper, litt som en skoleklasse. Det ufarliggjør det å starte i arbeidslivet på en veldig fin måte
syv associates i ett banner

Hvordan er hverdagen til en Associate?

I vår egen webserie “The Associates” møter du syv nyutdannede som åpent deler sine erfaringer om det å være ny i arbeidslivet og i PwC. Hvordan får man venner? Hvordan er egentlig det første møtet med kollegaer, det første kundemøtet eller den første presentasjonen?

Kontakt oss

Rekruttering i PwC

Nyutdannet og erfaren, PwC Norway

Kontakt meg