Telekom, media og teknologi

Behov for omstilling og teknologiutvikling

Telekommunikasjonsindustrien står overfor utfordringer og muligheter i takt med teknologisk utvikling og økende etterspørsel etter nye tjenester. Globalt dataforbruk vil tredoble seg de neste tre årene. Og video vil stå for nesten 80 % av dataforbruket i 2027.

9,7 mill

Globalt dataforbruk over telekommunikasjonsnettverk vil nesten tredoble seg fra 3.4 millioner petabytes (PB) i 2022 til 9.7 millioner PB i 2027. Denne veksten er hovedsakelig drevet av videotrafikk, som vil utgjøre nesten 79% av det totale dataforbruket i 2027.

PwC Global Telecom Outlook
342,1 mrd

Telekommunikasjonsselskaper er forventet å investere 342.1 milliarder dollar i nettverkene sine i 2027 alene, på grunn av overgangen til 5G og andre teknologiske standarder.

Dette vil vokse i årene fremover

Løsninger for Internet of Things (IoT), 5G-løsninger, dataforbruk i husholdningene,  levering av digital infrastruktur, data, innhold og plattformtjenester skreddersydd for sektorer som underholdning og media, helse, produksjon og mobilitet. Les hvordan det norske markedet påvirkes:

Telecom outlookMedia outlook

Hvordan kan vi bistå deg?

Media og underholdning

Media- og underholdningsbransjen er preget av et betydelig omstillingsbehov. Dette åpner for nye muligheter, samtidig som det utfordrer eksisterende forretningsmodeller med hensyn til produksjon, salg og distribusjon. Vår årlige utgivelse av Global Entertainment and Media Outlook gir en oppdatering, samt en fem års kvalifisert forventning om den kommende utviklingen innen bransjen.

Teknologi

Teknologibransjen er i konstant endring og drevet av innovasjon. Vi bruker mye mer data nå enn før og kundene stiller høyere krav til teknologiske løsninger. I PwC har vi dyptgående forståelse for teknologitrender, markedsdynamikk og de regulatoriske utfordringene som bransjen står overfor. Vi hjelper våre kunder ved å tilby bransjespesialisert revisjon, rådgivning og strategisk veiledning. Vi hjelper med å implementere nye teknologiske løsninger, fra cybersikkerhet til datahåndtering. 

Telekommunikasjon

Økt digitalisering stiller store krav til aktørene i industrien til å levere ytelse og skreddersydde løsninger. Selskapene i sektoren må ha en helhetlig strategisk plan for å utvikle sine forretningsmodeller. De som er gode på å gripe nye forretningsmuligheter kan oppnå viktige konkurransefortrinn. Vår årlige Global Telecom Outlook gir en oppdatering og en fem års kvalifisert forventning om den kommende utviklingen.

Bli kjent med Eivind

Overgangen til 5G vil kreve mye av bransjen. Innen 2027 forventer vi at over to tredjedeler av smarttelefonene vil bruke 5G.

Eivind

Eivind har bygget opp avdelingen som jobber med telecom, media og teknologi i PwC. Han er fra Brumunddal og er glad i mennesker. På fritiden liker han å gå i skogen med kart og kompass. Helst sammen med familien. 

Les mer om Eivind

Les mer om tjenestene våre her

Vi jobber med alt fra revisjon til bærekraft og teknologi.

Last ned Global Telecom Outlook og Media Outlook her

Les mer om trendene innen telecom- og mediebransjen.

Nytt for telekom- og mediebransjen

Kontakt oss

Eivind Nilsen

Partner | Revisjon, Oslo, PwC Norway

952 60 832

Kontakt meg

Øystein Blåka Sandvik

Partner og ESG-leder for revisjon, Oslo, PwC Norway

952 60 415

Kontakt meg

Line Katrine Jimenez Killingmo

Salaried Partner, Oslo, PwC Norway

+47 952 60 354

Kontakt meg

Følg oss