Eivind Nilsen

Eivind Nilsen

Partner | Revisjon, PwC Norway

Eivind er partner i revisjon ved PwCs Oslo-kontor. Han ble revisor i 1998 og har bred erfaring fra revisjon av større børsnoterte selskaper med internasjonal virksomhet, og har også deltatt i flere børsnoteringsprosesser. Han har ledet flere prosjekter innen optimalisering av virksomhetsstyring og kontroll. Prosjektene går på alt fra oppbygging av strukturer for governance og intern kontroll til effektivisering av eksisterende strukturer.

Eivind har hele sin tid i PwC fokusert på telecom, media og teknologi(TMT) og har siden 2010 ledet PwC Norges industrigruppe for TMT som nå teller mer enn 70 mennesker med god bransjeerfaring.

Ekspertise  Gøyale fakta

Kontaktinformasjon

Tlf: 952 60 832

Kontakt meg

Kjernekompetanse

  • Betydelig erfaring fra revisjon og rådgivningsprosjekter innenfor telecom, media og teknolgi

  • En av redaktørene for PwCs Telecom, Entertainment & Media Outlook.

  • Han har erfaring fra transaksjoner, restruktureringer og børsnoteringer og har ledet flere prosjekter innenfor IFRS-konvertering. 

  • Hans spesialkompetanse ligger innenfor inntektsføring.

  • Kolleger om Eivind: Han bryr seg om andre i hverdagen og gjør mye for å sørge for at selskapene vi jobber med skal bli fornøyd.

Eivind Nilsen under lanseringen av PwCs Media Outlook

Eivind under lanseringen av PwCs Media Outlook, her sammen med kollega og revisor Øystein Sandvik.

Eivind Nilsen med en av barna i snøen med kart og kompass

– Jeg liker meg godt i skogen. Helst med kona og barna. Gjerne med kart og kompass. Det er ikke deres førstevalg å løpe rundt i skogen men alle er som regel fornøyd, sier Eivind som i yngre dager i Brumunddal drev med orienteringsløp og alpint.

Fire kjappe om Eivind

Strategi ved motgang?

Jeg forsøker å ta tak i problemene for å løse dem. Det hjelper sjelden å vente passivt på at de skal forsvinne.

Badstu i kulda eller en pils i varmen? 

Pils i varmen. Jeg har aldri vært noe badstumenneske.

Favorittmusikk? 

Jeg er altetende og liker det meste i spennet fra Vazelina Bilopphøggers til heavy metal. 

Gøy fakta om deg? 

En gang kom jeg på pallen i fylkesmesterskapet i eksteriørbedømming av gris. Ren griseflaks! Jeg var vel den eneste som satt i styret i vårt lokale bygdeungdomslag uten å bo på gård i ungdomstiden. Fikk være med i styre og ledelse, men tilgangen til alle festlighetene var nok det som lokket mest.

Hvilke utfordringer og muligheter ser du i bransjen?

Telecombransjen har fortsatt en spennende vei å gå på reisen i digitale transformasjonen. Det gjelder for eksempel å utnytte mulighetene som ligger i 5G. Bransjen må pakke sine tjenester så det blir lønnsomt. Så er det alt som har med nye forretningsområder å gjøre. Telecombransjen har et godt utgangspunkt for å levere også andre ting enn mobiltelefoni og nettforbindelse. Når det gjelder mediebransjen står denne i en helt annen situasjon enn tidligere hvor strømming har revolusjonert hvordan vi konsumerer film, TV og underholdning. Nye aktører kommer på banen og internasjonale rammebetingelser for de store aktørene er under endring. Dette blir spennende å følge fremover.

Eivind Nilsen

Eivind har de siste 15 årene fokusert på telecom, media og teknologi(TMT) -industrien. Han leder PwC Norges industrigruppe for TMT som nå teller mer enn 70 mennesker med god bransjeerfaring.

Les mer om våre tjenester innen telecom, media og teknologi

Kontakt meg for en prat

Følg oss