Drytech ville ikke bare bli best i sin bransje – de ville redefinere den

 

Omstillingsreisen

I dag er Real Turmat et velkjent produkt, men sånn har det ikke alltid vært. Omstillingen av Drytech har vært massiv da de har gått fra å være et lite familieforetak til å eksportere til store deler av verden. Men en ting er sikkert. Drytech blir i Tromsø, hos familien Hansen.

Playback of this video is not currently available

Det hele startet i en liten garasje i Tromsø

Familiebedriften

– Pappa var veldig opptatt av å skape nye ting. Han hadde løsninger på alt. Det var veldig fascinerende med han, akkurat det der, sier Trond Hansen sønn av Rolf Hansen, gründer og hjernen bak Drytech.  

I dag leder og driver han Drytech, sammen med søsteren Randi Hansen.

Ville dele konas gryterett med hele verden

Det hele startet hjemme i garasjen, hvor Rolf utviklet en tørketeknologi for å lage høykvalitetsprodukter av fiskeavskjær.

– Så en dag spurte mamma om han ikke kunne prøve å tørke dagens middagsrester. Og jammen klarte han det også! Det ble starten på Real Turmat, sier Trond. 

Rolf Hansen så nye markedsmuligheter. Han tenkte stort. Han hadde utviklet en unik tørketeknologi, og den ville han dele med hele verden. 

Uten PwC som revisor og sparringspartner så hadde vi nok aldri turt å ta de grepene vi har gjort for å sikre økt vekst.

Trond Hansen

Tredoblet omsetningen på tre år

Fra 2000 til 2003 tredoblet selskapet omsetningen. Da kjente familiebedriften fra Tromsø et behov for å få inn en større partner på revisjon, rett og slett fordi ting ble mer komplekst.

Familien Hansen ønsker å strekke seg litt lengre for hvert år, slik at kundene strekker seg litt lengre for hver turopplevelse.

Familien Hansen ønsker å strekke seg litt lengre for hvert år, slik at kundene strekker seg litt lengre for hver turopplevelse.

PwCs rolle i omstillingsreisen

PwC har vært revisor siden 2009.

– I starten hadde vi mye fokus på mulige forbedringer og forenklinger i selskapets rutiner og prosesser. Her har Drytech vært veldig mottakelige og åpne for nye innspill og råd. Etter hvert som Drytech har vokst, har også revisjonen blitt mer kompleks. I dag reviderer vi flere underselskaper, og her er selvfølgelig nøkkelen å kunne trekke paralleller og synergieffekter på tvers av PwCs fagområder, sier Merete Eriksen, Senior Manager i PwC, som har vært med på omstillingsreisen fra start.

Revisoren skal jo stå sammen med deg i tykt og tynt. Da er det viktig at de ikke bare er sterke faglig, men at du også føler deg trygg og at det er en kjemi som stemmer. Det er egentlig her kvaliteten ligger. Relasjonen og den tilliten du etter hvert får.

Trond Hansen

Kontakt oss

Merete Eriksen

Merete Eriksen

Senior Manager, PwC Norway

Tlf: 952 61 462