Astrofysikk, design og teknologi i skjønn forening

Astrofysiker Marte Wegger på Solobservatoriet på Harestua

– Hvis jeg er usikker på om jeg tør eller klarer noe, spør jeg meg alltid: «Kommer du til å se tilbake og angre hvis du ikke gjør det?», sier Marte Wegger, teknolog i PwC.

Med lidenskap for astrofysikk, kjoledesign, dataprogrammering og musikk, er Marte Wegger (28) en sjelden stjerne!

Det startet med en fascinasjon for stjernehimmelen som liten, og i dag vet Marte mer om asteroider, planeter og kometer enn de fleste. Så lenge hun kan huske har hun hatt en dragning mot verdensrommet:

Det var, og er ekstremt fascinerende. Det å lære om livsløpet til en stjerne, hvordan tiden oppfører seg annerledes i nærheten av et sort hull, eller at man kan observere Big Bang ved å se på den kosmiske bakgrunnsstrålingen. Det var som magi, bare på ekte, sier hun.

Dataanalyse, koding og programmering som spisskompetanse

Astrofysikk innebærer mye dataanalyse, koding og programmering. Det er en spisskompetanse hun til daglig benytter i en bred vifte av oppgaver og prosjekter i Tech-avdelingen vår. 

– Men hvorfor valgte du PwC fremfor å fortsette med astrofysikk?

– Jeg følte meg mett på akademia etter masteroppgaven og hadde lyst til å prøve noe helt nytt. Det var litt tilfeldig at jeg søkte meg til PwC, men etter det første intervjuet fikk jeg et veldig godt inntrykk og likte muligheten det ga til å teste mange ulike ting og videreutvikle meg.

– I PwC følte jeg at jeg kunne lage meg et bredt grunnlag. Det virket som et fornuftig og riktig sted siden jeg ikke visste nøyaktig hva jeg ville jobbe med.

Nå har Marte jobbet ved hovedkontoret i Bjørvika i et drøyt år. Hun føler at hun får kombinert både sine kreative og analytiske evner.

Har du lyst til å jobbe med teknologi i PwC?

Sjekk mulighetene her

Marte Wegger på Solobservatoriet på Harestua.

– Jeg får frihet og muligheter til å styre mye av min egen karrierevei gjennom å kunne velge hva slags prosjekter jeg vil jobbe på. Det er rom for å lære nye ting og utforske egne interesseområder.

Front-end programmering for klimaprosjekt

I sitt seneste prosjekt bidro Marte i utviklingen av en nettside som formidler viktig informasjon om klimamål.

– I prosjektet jobbet jeg med front-end programmering og samarbeidet med avdelingene våre innen bærekraft og tjenestedesign. Slike oppgaver opplever jeg som givende og verdifulle, sier hun.

Ved siden av jobben som teknolog i PwC, designer og syr hun kjoler, lager og fremfører egen musikk samt maler bilder.

Marte har våget å utforske og oppdage sin egen unike vei, og funnet mening ved å forfølge ulike interesser og åpne for nye perspektiver.

Hvis jeg er usikker på om jeg tør eller klarer noe, spør jeg meg alltid: «Kommer du til å se tilbake og angre hvis du ikke gjør det?» Dersom svaret er noe annet enn nei, satser jeg høyt uansett hvor skummelt eller vanskelig det virker. Det er bedre å prøve og kanskje mislykkes, enn å ikke prøve og aldri få vite hva som kunne ha skjedd.

Marte Wegger på solobservatoriet

På Solobservatoriet på Harestua lærte Marte Wegger blant annet om stråling fra solen da hun studerte astrofysikk.

pink illustrative lightbulb

Martes fem viktigste trivsels- og kjøreregler på jobb

 

  • Tør å tenke nytt og dele idéer og tanker med andre

  • Si ja til oppdrag og prosjekter selv om det kanskje føles litt skummelt og ukjent. Man lærer så utrolig mye av det.

  • Bygg nettverk på tvers av avdelinger. Plutselig er det noen i en annen avdeling som kan akkurat det du trenger hjelp med

 

  • Gi uttrykk for og si fra om hva du har lyst til å lære mer om og jobbe med. Hvis andre vet hva du vil, så er stor sjanse for at du blir lyttet til og hentet inn når muligheten dukker opp

  • Vær hyggelig og imøtekommende med kollegaer. PwC legger stor vekt på at det skal være et veldig bra sted å jobbe, så det er viktig å bidra til god trivsel