Trainee i Advokatfirmaet PwC: Godt miljø og bratt læringskurve

Ellen Suzanne Lie, trainee i Advokatfirmaet PwC

– Man får virkelig brukt jussen som trainee i PwC. Det er en utrolig nyttig erfaring å få med seg i studietiden, forteller Ellen Suzanne Lie.

Ellen Suzanne Lie har nylig avsluttet sitt andre traineeopphold i Advokatfirmaet PwC i Oslo. Vi har tatt en prat med jusstudenten for å høre litt om hvordan hennes arbeidshverdag har vært hos oss. 

Under oppholdet i PwC har hun fått bryne seg på flere ulike problemstillinger, og har blant annet fått innsikt i hvordan man jobber rundt store transaksjoner, og hvordan man setter opp ulike selskapsstrukturer.

Hun trekker imidlertid frem arbeidet med å skrive en klage til skattekontoret som noe av det mest spennende hun fikk være med på.

– Jeg fikk satt meg ordentlig inn i de juridiske problemstillingene som saken reiste, og argumentere for klientens sak. Det har vært veldig lærerikt, sier hun.

Godt miljø og bratt læringskurve

Det gode og inkluderende arbeidsmiljøet i PwC er også noe hun peker på.

– Det er et ungt og sosialt miljø, hvor alle er inkluderende. I tillegg er det et sted hvor man får mye ansvar, samtidig som det er lov til å prøve og feile. Det er også enkelt å slå av en prat med kollegaer om både faglige og sosiale ting. 

– Jeg vil anbefale jusstudenter å søke som trainee i Advokatfirmaet PwC dersom man er interessert i å jobbe med selskaper, og ønsker å få en bredere forståelse for næringslivet. I PwC er det mye teamarbeid, og man får tidlig en fellesskapsfølelse. Videre har man en veldig bratt læringskurve som trainee her, og man får virkelig brukt jussen. Det er en utrolig nyttig erfaring å få med seg i studietiden, avslutter Ellen Suzanne Lie. 

Kunne du tenke deg å gjøre som Ellen? Vi søker nå nye trainees. 

Ledige stillinger