Kundehistorie

Vil lede an i det grønne skiftet


Preem ville ikke bare lage en bærekraftig løsning, de ville lede oljebransjen inn i det grønne skiftet. Men ved etablering i Norge, var regelverket en komplisert utfordring.

 


Preem ville ikke bare lage en bærekraftig løsning, de ville lede oljebransjen inn i det grønne skiftet

Sveriges største oljeselskap, Preem, har som visjon å lede an i det grønne skiftet. For å kunne gjøre dette var Preem avhengig av å utvikle en løsning som møter både dagens regulatoriske krav og samtidig maksimerer selskapets økonomiske verdiskaping. PwC var med på denne reisen.

 

Med norske klimaregler som etableringshinder

For å klare å overholde FNs togradersmål kreves det en stor global omstilling. Som energiselskap tar Preem dette målet på alvor. Gjennom å gradvis bytte ut fossilt drivstoff med bærekraftige alternativer, som for eksempel bioråstoff fra skog, er Preem med på å redusere CO2 i atmosfæren.

Ved etablering i Norge var regelverket en komplisert utfordring. Klima- og skatteregler er tett knyttet sammen, og dette kunne føre til problemer. Preem valgte PwC som partner for å få orden på regnskap og administrative tjenester. Men det ble raskt mer enn som så.

PwC har vært med i møter med skatteetaten helt fra starten, for å hjelpe oss å forstå hvordan reglene i Norge fungerte. Det gikk opp for oss ganske fort at dette kommer til å bli såpass komplisert at vi må bygge et system for å holde orden.

Ketil Thorsen,norgessjef i Preem

Utviklingen av bærekraftsløsningen

PwC så hvilke muligheter det lå i et slikt system, og gjennom et samarbeid ble en innovativ, digital og teknisk løsning utviklet. Løsningen gir Preem en virksomhetsstyring som er med på å sikre den fornybare virksomheten i Norge.

– Vi har bidratt til at Preem kan skape kommersiell verdi gjennom god kontroll og evne til å optimalisere selskapets prosessflyt for bærekraftsinformasjon og avgiftshåndtering. Dette er et konkurransefortrinn for Preem, sier prosjektleder Jan Rindal i PwC.

Fra første dag har den digitale løsningen tilført verdi for Preem. De siste to årene har virksomheten også levert feilfri rapportering, med lite ressursbruk, til myndighetene.

 

Fra venstre: Jan Rindal, Marianne Brusdal og Magnus Gravem. Foto: Fredrik Harper.

Fra venstre: Jan Rindal, Marianne Brusdal og Magnus Gravem. Foto: Fredrik Harper.


 


 

Bidrag fra PwC

  • Prosjektledelse
  • Ekspertise innen klimagassutslipp, særavgifter og prosessoptimalisering
  • Rådgiving innen lover og regler
  • Markedsforståelse

Med en grønnere tone fra toppen skaper du både et økonomisk konkurransefortrinn samtidig som du bedrer omdømme.

Marianne BrusdalPartner i PwC

Playback of this video is not currently available

Lær mer om den inspirerende og grønne reisen!


 

For oss var det viktig med en aktør som kan gi oss den tryggheten på at det vi leverer til myndighetene er korrekt. Da valgte vi PwC, og det var en veldig riktig avgjørelse. Uten PwC hadde vi ikke hatt en sjanse, det er jeg ganske så sikker på.

Ketil ThorsenNorgessjef i Preem
Marianne Brusdal

Marianne Brusdal

Partner, PwC Norway

Jan Rindal

Jan Rindal

Director, PwC Norway

Kontakt oss

Marianne  Brusdal

Marianne Brusdal

Partner l CFO Solutions, PwC Norway

Tlf: +47 952 60 702

Jan Rindal

Jan Rindal

Direktør, PwC Norway

Tlf: 950 32 410