Får hjelp av verdens mest moderne OpenAI-teknologi Harvey

27/03/23

Harvey er en innovativ kunstig intelligens-plattform støttet av OpenAI og bygget for å støtte advokattjenester. I partnerskapet med Harvey får vi tilgang til kunstig intelligens–verktøyet som gjør advokatjobben raskere.

Partner og advokat i PwC, Marit Barth ser frem til å ta i bruk Harvey.

Partner og advokat i PwC, Marit Barth ser frem til å ta i bruk AI-verktøyet, Harvey.

– Dette gir oss tilgang til verdens beste AI-plattform for advokater, sier advokat og partner i PwC, Marit Barth, om at PwC har gått i partnerskap med Chat GPT4- verktøyet Harvey som vil gjøre at 4000 advokater i PwC har fått sin egen robot-hjelper.

Harvey er en innovativ kunstig intelligens-plattform støttet av OpenAI og bygget for å støtte advokattjenester. 

– Harvey er en kraftig modell som snur helt opp ned på advokatjobben. Den vil særlig gjøre jobben med å innhente kilder og lage utkast som går mye raskere, sier Barth. 

Marit Barth var gjest hos Marius Lorentzen i Økonominyhetene til Finansavisen. Opptaket av intervjuet ser du her (åpnes i nytt vindu)

Kan hente inn større mengder underlag

Likevel mener Barth at advokatene ikke mister jobbene. 

– Med dette verktøyet får vi mulighet til å hente inn større mengder med informasjon og underlag, men det må fortsatt sitte advokater med fagkunnskap for å kontrollere at det som er hentet ut er riktig og brukes korrekt. 

Advokatyrket har, som andre yrker, blitt påvirket og endret av teknologisk utvikling.

– Jeg ser på dette som en naturlig utvikling av yrket. Vi trenger fortsatt mennesker for å overvåke hva teknologien hjelper oss med, påpeker Barth.

Se hvordan vi kan hjelpe deg med skatte- og avgiftsrådgivning

Ett års prøvetid med OpenAI-selskapet

Harvey opererer med mange språk og vil gjøre jobben til 4000 advokater lettere. PwC har inngått en 12 måneders kontrakt med start-up-selskapet Harvey. AI-boten er utviklet av Microsoft-støttede OpenAI. Alliansen er det siste eksemplet på eksperimentering med generativ AI siden lanseringen av ChatGPT. Teknologien bygger på GPT-4, og skal være bedre på legale spørsmål enn sin forgjenger.

Kontakt oss

Marit Barth

Advokat | Partner, Oslo, PwC Norway

952 60 496

Kontakt meg

Laiz Batista Tellefsen

Senior Manager, Stavanger, PwC Norway

905 33 663

Kontakt meg