– Det er uendelige muligheter i PwC

16/01/24

Mona Bakken Mehlum jobber i CFO solutions

Det som gjør PwC til et sted for de som vil bli virkelig gode er de uendelige mulighetene internt. Vi er et kompetansehus med eksperter i nesten alle fagområder, så her har man virkelig mulighet til å lære av de beste, sier Mona.

Mona Bakken Mehlum jobbet som revisor, men hadde et ønske om å jobbe mer med bærekraft og spesielt bærekraftsrapportering. Da CFO Solutions i Trondheim lyste ut stillingen «ESG-controller», hoppet hun på muligheten og byttet jobb.

– Vi er et kompetansehus med eksperter i nesten alle fagområder, så her har man virkelig mulighet til å lære av de beste, forteller Mona.

Meld din interesse

Lederen hennes er veldig opptatt av faglig utvikling, noe Mona setter stor pris på. Med utallige interne kurs man kan melde seg på, er det en av de største fordelene med å jobbe i et stort kompetansehus.

– Når jeg ikke er utleid, jobber jeg med markedsarbeid og spesielt for våre bærekraftstjenester. Jeg bygger opp kompetansen min gjennom interne kurs og holder meg faglig oppdatert på det nyeste innenfor bærekraft og bærekraftsrapportering.

– Det som gjør PwC til et sted for de som vil bli virkelig gode er de uendelige mulighetene internt.

Ingenting vi ikke kan løse sammen

Mona liker godt å ha en variert arbeidsdag der hun hjelper kundene våre med små og store utfordringer, side om side med eksperter fra ulike fagområder og lokasjoner. 

Før jul var hun utleid for å jobbe med compliance for en kunde innen bank og finans. Der må hun holde seg oppdatert på lovkrav og passe på at de følger lover og regler. Videre forteller Mona at der hun var utleid jobbet hun sammen med sin kollega, Tora, i PwCs advokatfirma, Tax & Legal Services (TLS), som er ekspert på området. Det er en stor fordel å kunne sparre med hverandre og dra nytte av hverandres erfaringer og bakgrunn. Det er ingenting vi ikke kan løse sammen, sier hun.

– Det er en trygghet å vite at man har hele kompetansehuset PwC i ryggen når man er utleid.

– Dette tror jeg er en av årsakene til at PwC står så sterkt som merkevare og er en foretrukken samarbeidspartner i markedet, sier Mona.

Framover blir det også mange spennende bærekraftsoppdrag og her skal vi bistå kundene med blant annet dobbel vesentlighetsanalyse.

–Vi har akkurat nettopp vunnet et spennende prosjekt der vi skal dra et konsern gjennom hele bærekraftsreisen. Noe blir i samarbeid med revisorene i vår Trust Solutions-avdeling og her skal vi bistå kundene med blant annet dobbel vesentlighetsanalyse.

CFO jobber tett med ledelsen

Som CFO møter man ofte og blir kjent med nøkkelpersoner i bedriften, noe som er veldig viktig for å kartlegge hva som gjøres av aktiviteter. Dette er viktig for å få en forståelse av hvordan bedriften er strukturert, og bygd opp. På bakgrunn av dette får vi en unik innsikt i bedriftens aktiviteter, og kan dermed bistå med gode løsninger. 

– I compliancefunksjonen, der jeg er utleid, samarbeider vi tett med ledelsen når vi skal foreta tester. Gjennom samtaler kartlegger vi interne prosesser, samt hvilke aktiviteter de gjennomfører. Videre har vi målt dette opp mot gjeldende regelverk. Her har god dialog og forståelse av gjeldende regelverk, vært avgjørende.

Mona Bakken Mehlum jobber i CFO solutions i Trondheim. Hun forteller om gode utviklingsmuligheter i PwC.

– Jeg tilegner meg bred kunnskap avhengig av hvor jeg er utleid og jeg får utfordret meg på nye måter. Muligheten for å være utleid hos flere virksomheter som har ulike behov og utfordringer synes jeg er veldig spennende. I tillegg møter jeg mange nye mennesker og det er veldig gøy.

Best når vi har det gøy!

Som mamma til en gutt på ett år setter hun ekstra pris på de familievennlige arrangementene. I julen deltok de på fortellerstund om Snekker Andersen og julenissen på kontoret.

– Det var veldig stas for han. Vi gleder oss også til januar. Da booker PwC Rush trampoline park så man kan ta med hele familien for å hoppe.

– Om det er lønningspils, oktoberfest eller leirdueskyting er det noe for enhver, noe jeg synes er fint, sier Mona.

Klar for forandring? Vi ser etter deg som er regnskapsfører, økonom eller controller til vårt Trondheimskontor. 

Er du vår nye kollega i Trondheim?

Innad i teamet i CFO Solutions har de mange ulike fagbakgrunner. Fra regnskap og revisjon til økonomistyring og controlling. Vi er et team som heier på hverandre og sparrer med hverandre ved faglige utfordringer. 

– Vi har kartlagt kompetansen hver enkelt i teamet har, og hva som skal fokuseres på videre. Da kan vi levere et bredt spekter ut mot kundene. 

Nå ser vi etter deg som er interessert og nysgjerrig, liker å være proaktiv og ta initiativ.

– Vi ønsker jo å skape merverdi når vi er ute hos kundene. Er vi nysgjerrige og proaktive, kan vi avdekke ytterligere behov virksomheten har, avslutter Mona. 

Ønsker du å bli en del av CFO Solutions?

Trenger du hjelp av en som Mona?

Finn din lokale kontaktperson