PwC-fondet | Dale Oen Academy

Petter så bare mørkt på seg selv.

Etter en måned på Dale Oen Academy fant han ut at han tåler mye mer enn han trodde.

- Bare med vilje kommer du langt, sier han.

Se hva som skjedde med Petter:

Redder ungdom fra å havne utenfor

Dale Oen Academy startet som en drøm og er i dag redningen for tusenvis av unge.

I havgapet utenfor Bergen, møter vi en gjeng uvanlig reflekterte og modige ungdommer. Hadde vi besøkt dem ett år tidligere, hadde historien vært en helt annen.

PwC-fondet hjelper Dale Oen Academy med å skaffe forutsigbar inntekt, så de kan hjelpe flere ungdommer.

-Hos oss oppdager ungdommene styrkene sine, de opplever mestring i naturen og finner talent i seg selv som de ikke visste om, forteller grunnlegger Robin Dale Oen.

Fakta Dale Oen Academy og Dale Oen Experience:

- 60 000 barn og unge har vært med på aktiviteter.
- 9 av 10 begynner på skole etter året på Dale Oen Academy
- Andre aktiviteter: Ungdommer jobber på tre havforskningsskip og forskningssentre med havforskning.
- Målet er å hindre frafall i skolen og gi ungdommene troa på seg selv.

Motor og hjerte

Robin og kona Vibeke er motor og hjerte bak prosjektet. Det som begynte som en ide blant to toppidretts-brødre tidlig på 2000-tallet, er nå blitt hele livet for familien ytterst i Øygarden. Sammen med sine tre barn, hunden og en trivelig kanin, bor og lever Robin og Vibeke tett på ungdommene.

Verden falt sammen da lillebroren døde

Alexander Dale Oen døde brått og uventet et par måneder før han skulle delta under OL i 2012, bare 26 år gammel. Brødrene var da godt i gang med tanker og drømmer om å opprette en organisasjon hvor barn og unge skulle oppleve mestring, ute i Øygarden.

-Alex og jeg var svært klar over hvor priviligert vi var. Vi reiste jorden rundt som toppidrettsutøvere og fikk oppleve verden på en fantastisk måte. Vi fikk også se mye av baksiden av medaljen - fattigdom blant barn og ungdom. Vi bestemte oss for at vi ville gjøre noe, vi ville hjelpe vanskeligstilt ungdom. Men vi ville gjøre det hjemme. For disse ungdommen finner du også hjemme. De er rundt oss uansett hvor du er, sier Robin.

Da lillebroren døde, falt verden sammen. Det gikk ikke lang tid før Vibeke, Robins kone, løftet drømmen opp igjen. Dette skulle de gjennomføre. De skulle gjøre det for Alex. De skulle gjøre det for ungdommene.

- Alex og jeg bodde sammen, sov sammen og trente sammen - vi var sammen hele tiden.
Vi snakket mye om hvordan vi kunne bidra for ungdommer som ikke hadde de samme mulighetene vi hadde hatt. De som kjente Alexander vet at han var en veldig inkluderende og raus person som brydde seg mye om dem rundt seg.

Robin Dale Oen

Dale Oen Academy gir ikke karakter – de bygger karakter

"Det å møte ungdommene ved semesterstart i september, det er sterkt! Der står de, alene og ekstremt beskjeden. Tør ikke løfte blikket, ser ned i bakken og sparker på småstein. De kjenner ingen og er usikre. Da skal vi være deres trygghet. Deres hånd. De skal nå lære å strekke ut sin egen hånd til hverandre. De skal nå gjøre sitt livs reise!"

Robin

– Å regne en brøk, kan være vanskelig for mange. Men når de sitter der og skal tegne opp et hønsehus, så fungerer det plutselig! Det gjelder å se hvem de er, finne styrkene til den enkelte og gunne på der talentet sitter. Da kommer mestringsfølelsen, og da er det ikke så mange som kan holde deg nede lenger, forteller Robin.

– Vi brenner for ungdommene. Men så er det oppgaver vi ikke er så gode på eller har tid til. Økonomi, tenke langsiktig, strukturering. Der er vi veldig glad for å få hjelp av Rune, Kristine og de andre i PwC. De har hjulpet oss med å se nye muligheter, sier Robin.

Avhengig av støttespillere for å kunne være støttespillere

- Det er ikke en enkel øvelse å drive en stiftelse som dette. Det krever tid, økonomi, styring og utvikling. Hadde det ikke vært for storfamilien, gode venner, naboer og samarbeidspartnere, hadde vi aldri vært der vi er i dag, forteller Robin. – Dette er ikke noe one man-show - vi er mange som er med å skape dette!, sier Vibeke Dale Oen.

Vinner av PwC-fondet

Hvert år deler PwC ut et fond til bedrifter og organisasjoner som viser engasjement og passion for noe mer enn seg selv. Til noen som vil endre verden til det bedre.

Dette hjelper PwC Dale Oen med

  • Bistand til planlegging og gjennomføring av #YouExplore, Europas største forskningskonferanse for barn og unge
  • Bistand til utarbeidelse av strategi for stiftelsen
  • Bistand til å sikre bærekraftig finansiering for fremtidig drift av akademiet
  • Bistand til søknad om å bli folkehøyskole - selskapsrettslig omorganisering
  • Arbeidsrettslig bistand ifm. innleie av personell
  • Bistand ifm. deltakelse i offentlig anskaffelse
  • Rettslig bistand ifm. Covid-19
  • Utarbeiding av avtaleverk og kontraktsrettslig gjennomgang

Kontakt oss

Petter Vold
Viseadm. dir. | Leder for Advisory & Consulting, PwC Norway
Tlf: 952 60 605
Kontakt
Rune Strømsnes
Partner | Leader Consulting, PwC Norway
Tlf: 952 61 293
Kontakt
Janna Myerscough Aarvik
Kommunikasjonsrådgiver | Senior Manager, PwC Norway
Tlf: 476 10 602
Kontakt