Skip to content Skip to footer
Søk

Loading Results

Virtuell virkelighet

- gir deg muligheten til å oppleve alt - uten å reise eller bevege deg.


 

Hva er det?

Virtuell virkelighet (Virtual Reality - VR) er en teknologi som gjør det mulig for en bruker å interagere med en digitalt simulert eller gjenskapt virkelig miljø. VR er designet slik at de fleste brukere synes det er vanskelig å skille mellom hva som er virkelig og hva som ikke er det.

VR tilgjengeliggjøres vanligvis gjennom å ha på en VR-hjelm eller -briller, som kan gi nye opplevelser knyttet til syn og lyd (mest vanlig), samt bevegelse, følelse og lukt (mindre vanlig). For mange er den største VR-opplevelsen evnen til å kunne se i alle retninger i en ny verden, gjennom å bevege hodet.

 

Augmented Reality - AR

Forbedret virkelighet (Augmented Reality - AR) er en avart, som mikser VR og virkeligheten. Utviklere av AR skaper bilder i applikasjoner som blandes med den virkelige verden. Gode eksempler er Google Glass og Pokemon Go.  

 

Hva betyr det for deg?

I syn ytterste form vil VR gi deg mulighet til å oppleve alt - uten å reise eller bevege deg. Spill- og underholdning vil gjøre forbrukerne kjent med teknologien, og deretter vil trolig svært mange bransjer benytte mulighetene. Potensielle bruksområder inkluderer f.eks.: virtuelle reiser, testkjøring av biler, opplæring i situasjoner som oppleves som virkelige (f.eks. førstehjelp), utdanning - levende historiefortelling, visninger av eiendom mv.

Briller, linser mv som gir deg relevant informasjon om det du ser vil være tilsvarende nyttig (AR). F.eks. ved å rette blikket mot en lasterommet på halvfull varebil vil en lagermedarbeider vite hva som gjenstår å laste, og om lasten er stablet optimalt.

 


 

Kontakt oss

Lars Erlend  Leganger

Lars Erlend Leganger

Direktør | AI ekspert, PwC Norway

Tlf: 997 12 762