Bli bedre kjent med Advokatfirmaet PwC

Line Herdal på taket av PwC-bygget i Bjørvika

- Om jeg har en rollemodell? Hmm. Jeg forsøker ofte å tenke som Pippi: “Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!” Vi jenter må tørre å gønne på mer! sier Line Herdal, Advokat i PwC.

Høsten 2020 fikk Line Herdal jobb som advokat i Advokatfirmaet PwC. 

- Jeg kommer fra bygg- og anleggsbransjen og tenkte at PwC Legal manglet juridisk kompetanse på dette området. Så da var jeg så freidig at jeg sendte en åpen søknad, som heldigvis ble tatt godt imot, forteller Herdal. 

Hun elsker muligheten til å jobbe tverrfaglig, sammen med teknologer, cybereksperter, bærekraftsrådgivere, revisorer og konsulenter. 

Mange ulike fag i et og samme advokathus

Advokatfirmaet PwC (Åpnes i nytt vindu) består i dag av ca. 240 advokater, fordelt på kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Tromsø og Trondheim. Her jobber det spesialister innenfor personvern, selskapsrett, arbeidsrett, eiendomsrett, skatt og avgift - men i samme selskap jobber også 1700 ansatte med andre typer kompetanser. 

- Det som skiller Advokatfirmaet PwC fra andre advokathus og in-house-miljøer er at det er så allsidig. Her har vi mange ulike fag i et og samme hus! For eksempel jobber jeg med innkjøp og bærekraft opp mot mine bygg- og anleggskunder. Eller jeg blir koblet på som ekspert på entrepriserett og selskapsrett når en utleid CFO fra PwC har behov for det. 

Til forskjell fra tidligere jobber forteller Line at hun i PwC får jobbe med hele verdikjeden til kunden. - Jus er stort sett bare en av flere leveranser, som gjør at man hele tiden lærer av andres kompetanse og fagområde.  

Fra bygg- og anleggsbransjen til Advokatfirmaet PwC

Line har for det meste jobbet som in-house-advokat, med erfaring fra blant annet Betonmast AS, Veidekke ASA og Forsvarsbygg. Men også fra helseforetaket Oslo universitetssykehus, der hun jobbet med offentlige anskaffelser og eiendom. 

- Jeg trives godt i rollen som løpende rådgiver i byggeprosjekter. Ofte dukker det opp floker som må håndteres underveis eller endringer som vi ikke forutså da kontrakten ble inngått. Å kunne bidra til et godt samarbeid mellom byggherre og entreprenør gir meg positiv energi og følelse av å bidra, sier Herdal.

Målet på sikt er å få området "Eiendom, entreprise og kontraktsrett" ordentlig opp og stå. - Det er veldig kult å få være med å bygge opp et helt nytt fagområde! Også er det mye god læring i å kontinuerlig jobbe for å sikre vekst. 

 

Portrett av Line Herdal, advokat i PwC.

- Jus er kanskje tørt, men ikke kjedelig! sier Herdal, som synes at den aller morsomste delen av jobben er byggherremøter og befaringer på byggeplass.

Skal doble veksten

Nylig gikk PwC ut med nyheten om at det globalt skal investeres 12 milliarder i rekruttering over de neste fem årene. Målet er å øke antall ansatte med 100.000 nye og kloke hoder. - Dette treffer også Norge, hvor vi både skal satse stort på nyansettelser, men også på å videreutvikle våre ansatte, sier Kjersti Aksnes Gjesdahl, partner og leder for Legal. 

Ambisjonen for Advokatfirmaet PwC, er å doble veksten det neste året. - Vi skal jobbe for vekst innen både M&A og transaksjoner, ESG, arbeidsliv, eiendoms- og kontraktsjus. Det gjør at vi har behov for mange flere advokater. Både de som kommer rett fra skolebenken, men også de med mange års erfaring, som Line, sier Gjesdahl. 

Line Herdal på taket av PwC-bygget i Bjørvika

- Det siste året har vært tøft for mange. Det å være ansatt hos et selskap i vekst, uten permitteringer, har vært veldig luksus, sier trebarnsmoren, som gleder seg over å smått kunne være tilbake på kontoret.

Kontorer over hele verden

- PwC er faktisk det Advokatfirmaet i verden som er representert i flest land, sier Gjesdahl. 

Og det kommer med flere fordeler. - Som ansatt får du jobbe med internasjonale kunder, som har PwC som sin “trusted adviser” i flere land. Og hvis man selv har behov for juridisk kompetanse fra for eksempel Sverige, England eller USA, har du alltid en kollega å ringe. Spesielt innen områder som ESG og personvern har dette nettverket vist seg å være både unikt og veldig gøy, sier Herdal.