Global Digital Trust Insights 2021

Dobbelt så mange tar datasikkerhetsgrep etter korona

For mange har 2020 bydd på søvnløse netter med rekordmange phishingforsøk, ransomware og datainnbrudd. Fire av ti i undersøkelsen Global Digital Trust sier at de vil teste datasystemet mer, for å sikre at de ikke blir helt slått ut om de blir cyberangrepet.

Last ned rapporten

 

Korona har gitt grobunn for cyberkriminelle, og bedriftene verden rundt tar nå grep for å ikke bli hacket, viser ny rapport.

– De som lykkes er de som klarer å skape en sikkerhetskultur i hele bedriften, ikke bare i IT-avdelingen, sier Margrethe Rønning, sikkerhetsrådgiver i PwC.

Nesten alle (96 %) sier de har endret sin cyber sikkerhetsstrategi på grunn av covid-19. Halvparten sier datasikkerhet nå bakes inn i alt de gjør. I fjor var det kun 25 % som svarte det samme. Det kommer frem av undersøkelsen Global Digital Trust med 3249 ledere over i hele verden. 

Wanted: 3,5 millioner folk som kan cybersikkerhet

Mer enn halvparten av de spurte sier de kommer til å ansette en som kan datasikkerhet det neste året. De må være gode på dette: skyløsninger, trusseletterretning, dataanalyse, skysikkerhet, sikkerhetsanalyse. Verden kommer til å mangle rundt 3,5 millioner folk med cybersikkerhetskompetanse i 2021, viser rapporten.

Sannsynligheten for cyberangrep har aldri vært større

2020 har vært året med rekordmange phishingforsøk, ransomware og datainnbrudd. Fire av ti i undersøkelsen sier at de vil teste datasystemet mer for å sikre at de ikke blir helt slått ut om de blir cyberangrepet. Sannsynligheten for cyberangrep har aldri vært større enn i 2020. IoT (Internet of Things: fysiske produkter som kan kommunisere over internett) og skytjenester topper listen over hva ledere tror mest sannsynlig kommer til å bli hacket fremover.

Margrethe Rønning, sikkerhetsrådgiver i PwC

– Mange virksomheter vurderer ikke risiko for personvern og sikkerhet når de etablerer ny teknologi eller IT-løsninger. Gjør en risikovurdering før du tar i bruk nye løsninger – det er en billig forsikring for å unngå lovbrudd og hendelser i fremtiden, sier Margrethe Rønning, sikkerhetsrådgiver i PwC.

Fire av ti sier digitaliseringen har fått syvmilsstøvler

Fremtiden har kommet nærmere oss med digital helse, e-handel, chat bots, VR-underholdning, fintech og så videre. Førti prosent av lederne i undersøkelsen sier digitaliseringen har skutt fart i deres bedrift, og de får på plass strategier de ikke har kunnet drømme om tidligere. To av ti endrer forretningsmodellen sin helt. Og nesten to av ti begynner med noe helt nytt. Korona har fremskyndet digitaliseringen med to–tre år, svarer lederne i undersøkelsen. 

Over halvparten er redde for å bli presset for løsepenger

Over halvparten mener det er sannsynlig at deres skytjeneste blir angrepet og de er redde for løsepengevirus. Over halvparten frykter at det vil være svært skadelig for virksomheten deres. Kjappere digitalisering betyr også økt fare for dataangrep. 

Skysikkerhet er det neste store

Mer enn en tredjedel av lederne mener det er viktig for deres bedrift å flytte IT ut i skyen. En tredjedel mener også at det finnes bedre sikkerhetsløsninger i skyen enn de har sett tidligere. Prisene for skyløsninger går ned og små og middelstore bedrifter kan få fordeler av dette også.

Les også: 13 tips til hvordan unngå å bli hacket

Få tilsendt Global Digital Trust Insights 2021

(*) Markerer påkrevde felt.
Ved å gi oss din e-postadresse har du akseptert å ha lest vår personvernerklæring og samtykker i at vi behandler dine data i henhold til denne. Dersom du på noe tidspunkt ikke lenger vil motta informasjon fra oss, kan du når som helst melde deg av listen.

 

 

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}

Kontakt oss

Margrethe Rønning

Margrethe Rønning

Direktør, PwC Norway

Lars Erik Fjørtoft

Lars Erik Fjørtoft

Partner | Leder IT Risk, PwC Norway

Tlf: 974 74 469