– Like mange muligheter som i Oslo

01/04/22

Pål og Hedda snakker sammen i gangen på kontoret i PwC Vestfold og Telemark

Pål Zimmermann Vonen og Hedda Kikut. Begge jobber i avdelingen Trust Solutions.

Kl. 07:00: Spillelisten “Lounge” har begynt å spille på Sonos-anlegget og setter en dempet og lun atmosfære i kontorlokalet. Morgensolen har begynt å trenge seg inn gjennom vinduene og lager et lekent lysspill i glasskuplene over resepsjonen. De første kollegaene har begynt å komme og finner sin plass for dagen. Kaffekvernen surrer i bakgrunn og lukten av nytrukken kaffe siver utover i landskapet. Det er morgen hos PwC i Vestfold og Telemark, og en ny dag er i gang.

– Det er utrolig mange muligheter i vår region som jeg tror ikke mange tenker over, sier Pål Zimmermann Vonen.

Han har jobbet i PwC siden 2018 og har aldri angret på at han ikke begynte å jobbe i en av de større byene. Han har blitt imponert over mangfoldet i det næringslivet etter han begynte å jobbe tett på de lokale aktørene.

– Jeg tør påstå at det er like mange muligheter og utfordringer her som det er i Oslo – kanskje også flere? I tillegg har vi lavere levekostnader. 

Revisorer er samfunnets tillitsperson

Pål jobber som revisor i Trust Solutions, og har en svært variert arbeidshverdag, både i arbeidsoppgaver og i fagområder. 

– Vi jobber sammen i team og sammen mot et felles mål. Samtidig er vi  avhengig av å kunne jobbe selvstendig og synes det er gøy å ta ansvar og initiativ. Vi har mye kundekontakt og avhengig av en god relasjon til ledelsen og økonomiavdelingen. Dette gir oss arbeidshverdager som aldri er like, og mange spennende utfordringer som vi lærer og utvikler oss med. Det er også viktig å ikke glemme at vi som revisorer har et viktig samfunnsoppdrag – nemlig å skape tillit til selskapers rapportering. Ikke bare tillit til finansielle transaksjoner, men også til for eksempel selskapers bærekraftsrapportering.

PwCs Vestfold og Telemark-kontor sett fra innsiden.

Det sosiale er også viktig. Shuffleboardet blir flittig brukt.

Shuffleboard på jobben

Når man har så varierte arbeidshverdager er det viktig med et kontor som legger til rette for at man yter sitt beste. Hos PwC i Vestfold og Telemark har vi aktivitetsbaserte kontorer. Dette betyr free seating og clean desk.

– Hos oss har ingen faste plasser, og alle rydder pulten sin når de går for dagen, sier vår kontorleder Morten Ness. Vi har delt kontoret inn i en aktiv sone og en stille sone slik at man kan velge å sitte uforstyrret dersom man må fokusere på en rapport eller deadline. 

Morten løfter også frem viktigheten av å ha nok møterom og prosjektrom som legger til rette for samhandling og teamarbeid. Vårt shuffleboard er hyppig i bruk og gir rom for et lite avbrekk i en hektisk hverdag.

Skreddersydd rådgivning til økonomiavdelinger

I Trust Solutions satses det på en tjeneste der vi gir ledelse og økonomiavdelinger i SMB-selskaper skreddersydd rådgivning tilpasset deres behov – det vi kaller CFO Solutions.

– CFO Solutions skal være noe mer enn tradisjonell innleie, sier Christian Wiig Jacobsen. 

Han leder CFO Solutions-satsingen i Buskerud, Vestfold og Telemark og har jobbet med dette helt siden oppstarten i 2018. I dag er de en bred gruppe som hele tiden har som mål å være den ultimate sparringspartner for sine kunder.

– Det viktigste for oss er å kunne løse kundens oppgaver og utfordringer med den kompetansen og de verktøyene som trengs for hver enkelt oppgave de trenger hjelp til. Vi ønsker å være en langsiktig samarbeidspartner og et alternativ eller supplement til å løse oppgavene in-house. Dette er en helt ny måte å tenke økonomibistand på, og det er nettopp det som gjør det så spennende.

Det tenkes også helt nytt innenfor revisjon. I Sandefjord skal det etableres et nasjonalt kompetansesenter som skal effektivisere revisjonen for mellomstore og små selskaper. Roboter vil ta over det kjedelige og repetitive, og revisorene får mer tid til analyse. Morten forteller med stor entusiasme om nysatsingen.

– Vi gleder oss virkelig til å komme i gang med dette. Med kompetansesenteret skal vi trekke på det beste vi har av innovasjon og teknologisk utvikling, og dette kommer til å gi utrolig mange spennende muligheter. I tillegg kommer vi til å samarbeide tett med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og tilby praksisplasser for flere studenter. Ikke minst er det utrolig gøy at vi gjennom kompetansesenteret bidrar til å skape flere nye arbeidsplasser i vår region. Dette er sårt tiltrengt i et arbeidsmarked som i flere steder har hatt en nedgang i antall private arbeidsplasser.

Christian Wiig Jacobsen og Håkon Berge Kvam på kontoret i PwC Vestfold og Telemark

Christian Wiig Jacobsen og Håkon Kvam. Christian har jobbet med CFO Solutions siden oppstarten i 2018, og leder satsingen i Vestfold, Telemark og Buskerud.

Aina Corneliussen, konsulent i PwC Vestfold og Telemark

Aina Corneliussen trives godt som konsulent i Vestfold.

Hjelper de mest spennende bedriftene i Vestfold og Telemark

I PwC Vestfold og Telemark har vi også et av PwCs mest fremtredende konsulentmiljøer. Med hele PwC-nettverket i ryggen er det ingen begrensninger på hva vi kan tilby av kompetanse og teknologi. Konsulentene våre bistår kunder med å løse små og store problemer, hver eneste dag.

Vår partner Tore Karlsen er et godt eksempel på det, da han i tillegg til å være partner også er nasjonalt ansvarlig for HR-teknologi i PwC Norge. Sammen med Tore jobber det en rekke dyktige fagfolk som jobber med nettopp dette fagområdet og som kombinerer teknologi med HR, fordi vi vet at uten mennesker er teknologi ubrukelig – kjernen i HR er mennesker. I tillegg jobber vi mye med organisasjonsutvikling, kultur, data og analyse, prosessforbedring og prosjektledelse innenfor et bredt spekter av prosjekter for kundene våre som er i både privat og offentlig sektor.

Aina Corneliussen jobber som Senior Associate i Consulting og synes det er utrolig spennende med den faglige bredden og den store variasjonen i arbeidsoppgaver.

– Vi er et mellomstort kontor fylt med kompetanse, som har et stort sikkerhetsnett – kun en kjøretur unna storbyen. Hverdagen er variert, folkene er dyktige og det er fokus på personlig og faglig utvikling. Du får hele tiden jobbe med den nyeste teknologien og nyeste forskningen, sier hun.

Gøy på jobben!

Pål og Aina nevner også det gode samholdet på kontoret som en viktig faktor for trivsel. 

Vi er en stor og sammensveiset gjeng, og det er stor takhøyde for å dra igang sosiale aktiviteter. I tillegg til initiativer som fredagspils og quiz har vi også mange faste aktiviteter. 

Begge løfter frem påskelunsj, sommerfest, årsoppgjørstur og julebord som høydepunkter gjennom året. Arbeidsdagen kan til tider være hektisk, og da er det utrolig fint og treffes under litt andre omgivelser enn bare på kontoret.

Morten står ved shuffleboardet og har akkurat sendt av gårde siste sten. Aina gikk seirende ut av denne runden.

Kontoret vårt skal vokse mye fremover, og det betyr mange nye medarbeidere, avlutter han. Vi gleder oss til å ta imot nettopp deg.

Velkommen til PwC Vestfold og Telemark!

 

Kontakt oss

Morten Ness

Morten Ness

Partner | Revisjon, PwC Norway

Tlf: 952 60 617

Pia Bjørntvedt Wøllo

Pia Bjørntvedt Wøllo

Partner | Consulting, PwC Norway

Tlf: 992 16 756