Skip to content Skip to footer
Søk

Loading Results

Ny teknologi forutser fremtiden for bedrifter

30/11/19

Playback of this video is not currently available

GL.ai-teknologien analyserer tallene mye raskere enn en revisor. Og den gjør ikke feil. Men regulatoriske krav setter en stopper for denne revisjons revolusjonen.

GL.ai-teknologien er utviklet i Silicon Valley

Teknologien er utviklet i samarbeid med H2O, et ledende selskap i Silicon Valley på kunstig intelligens. Prototypen har blitt utprøvd i Canada, Tyskland, Sverige og Storbritannia.

Den nye teknologien utnytter PwCs globale kunnskap, erfaringer og tar i bruk algoritmer som er utviklet og trent til å replikere beslutningsprosesser. Den undersøker hver transaksjon ned til hver minste detalj og kan finne avvik som ikke mennesker er i stand til. Det vil gi selskapet en helt unik innsikt.

Revisorer blir analytikere

Teknologien vil frigjøre tid for revisorene som i stedet kan gi en dypere analyse av tallene. Analysen vil si mer om hvordan bedriften har gjort det og hvordan utviklingen blir fremover.

Det vil bli gull verdt for virksomhetene vi jobber med.

Torkil Hindberg, partner i Risk Advisory Services

Pris for kunstig intelligens

Nylig vant PwC den prestisjetunge prisen for «Årets revisjon innovasjon» i regi av magasinet International Accounting Bulletin.

GL.ai-teknologien testes nå mot et utvalg kunder i Norge.

– Vi håper å kunne pilotere den hos flere etter hvert, sier Hindberg.

Høres ut som en aldri så liten revisjons revolusjon. Så hvorfor bruker ikke alle dette?

– Det tar tid å endre revisjonsstandarden som sier at et menneske må kontrollere tallene. Men vi håper å kunne gi standarden et lite dytt, avslutter Hindberg.

Kontakt oss

Torkil Hindberg

Torkil Hindberg

Partner | Risk Advisory Services, PwC Norway

Tlf: 952 60 567