Skip to content Skip to footer
Søk

Loading Results

3D-printing

- Produserer håndfaste, solide objekter gjennom å bygge opp mange lag av plast eller andre materialer.

Og det er i stand til å presist gjengi digitale designmodeller.


 

Hva er det?

3D-printere produserer håndfaste, solide objekter gjennom å bygge opp mange lag av plast eller andre materialer, og er i stand til å presist gjengi digitale designmodeller.

3D-printere har eksistert siden 1980-tallet, men det er først de siste årene disse har blitt avanserte og kostnadseffektive nok til kommersiell bruk. Nå kan man få brukbare 3D-printere for ca 20.000 NOK.  

 

Hva betyr det for deg?

Privatpersoner vil nok oppleve bruksområdene for en 3D-printer som foreløpig begrenset. 3D-printere gir nye muligheter når vi trenger deler med lav volum og komplekst design, og mange virksomheter har begynt å eksperimentere for å finne gode bruksområder.

 

Stort potensial innenfor ulike virksomheter

3D-printere har et stort potensial innenfor industri, hvor de kan redusere kostnadene betydelig knyttet til prototyping, produksjon av former og spesialdeler (opp til 60%, i følge PwCs “2016 Industrial Manufacturing Trends”).

For alle virksomheter som er avhengig av fysiske deler (militæret, transport, etc.), kan 3D-printere redusere kostnader knyttet til delelager og bestillinger av kostbare spesialdeler.

For markedsføring og konseptutvikling kan 3D-printing være en effektiv måte for å lage tilpasset markedsføringsmateriell og modeller.

 

3D-printing av oljefiltre

Wilhelmsen er et av rederiene som er gode på dette. De holder blant annet på med 3D-printing av reservedeler og lasere i tau. Tauene vil bli automatiserte slik at de sier ifra hvis f.eks. belastningen blir for stor.

Playback of this video is not currently available

 

Relevante dokumenter


 

Kontakt oss

Cato Kaasa

Cato Kaasa

Partner - Leder for Retail & Consumer, PwC Norway

Tlf: 952 60 626