- Den nye regionlederen henter inspirasjon fra Ole Gunnar Solskjær

21/03/19

Hallvard Aarø er den nye lederen i PwC Bergen og region vest.

Geir Inge Lunde (t v) overlater roret som leder av PwC Bergen og region vest til Hallvard Aarø (t h) den 1. juli 2019.

Som ungdom har PwCs nye regionleder taklet Solskjær på fotballbanen - nå ser han til ledelsesfilosofien.  

- Ole Gunnar Solskjær ser ut til å ha en unik evne til å la talentene finne sin individuelle posisjon og sin rolle i laget. Han gir spillerne selvtillit ved å la de spille på styrkene sine såfremt de samarbeider med- og tilpasser seg lagkameratene. Det ønsker jeg å lære av, sier PwCs nye leder for Bergen og region vest, Hallvard Aarø.

Hallvard Aarø har vært partner i PwC med arbeidssted i Bergen siden 2006. Til tross for at han er Liverpool-tilhenger har han enda mer grunn til å heie på og hente inspirasjon fra Ole Gunnar Solskjær enn hva Manchester United-fans generelt har. Som ungdom hendte det nemlig at PwCs nye leder for Bergen og region vest taklet Solskjær på fotballbanen, mens han som senere skulle bli Manchester Uniteds redningsmann spilte for Clausenengen i Kristiansund.

- Jeg forbinder Ole Gunnar med to ting fra den tiden. Det ene er at han hadde en særegen evne til plutselig befinne seg der ballen var, med skuddfoten klar. For det andre var han en av de som løftet hele laget.

- Begge disse egenskapene er noe jeg både verdsetter og etterstreber, i mitt eget arbeid som teamleder, sier Hallvard Aarø.      

Ledelse er et lagspill

- I likhet med Ole Gunnar har jeg også behov for å gi medarbeiderne rom til å yte sitt beste, men på en måte der vi er sammen om å løfte laget. Ledelse skal være et lagspill i PwC, og vi skal spille hverandre gode, understreker Aarø. Han tar over for Geir Inge Lunde som leder av  PwC Bergen og region vest 1. Juli 2019.

 

Både avtroppende og påtroppende leder i  PwC Bergen og region vest, Geir Inge Lunde (midten) og Hallvard Aarø (t h) er ekte vestlendinger. Hør de to lederne i podcast-intervju om PwCs rolle på Vestlandet her.  

Hallvard Aarø (t v) har ledet arbeidet med PwCs Sjømatbarometer sammen med dette teamet. Nylig ledet han også arbeidet med Vestlandsmeldingen for PwC.  

I PwC har Hallvard Aarø jobbet både med revisjon og med transaksjonsrelatert rådgivning, i tillegg til at han de siste årene har vært HR-ansvarlig for Assurance Bergen. Han er sterkt engasjert i PwC sitt verdi-prosjekt samt nasjonalt ansvarlig for PwC sin satsing på sjømat. Det siste halvåret har Aarø også ledet PwC sitt arbeid med Vestlandsmeldingen, en perspektivmelding for Vestlandet. Du finner meldingen her

- Dette er en rapport jeg er veldig stolt av, og som jeg på det sterkeste anbefaler alle å lese, sier Hallvard Aarø, og tydeliggjør på den måten sitt sterke engasjement for Vestlandet. Et stort hjerte for regionen, det er noe han har til felles med avtroppende leder Geir Inge Lunde.

Ledelse skal være et lagspill i PwC, og vi skal spille hverandre gode.

Hallvard Aarø

- Å beholde kompetanse i regionen og på den måten styrke verdiskapingen, det er vesentlig både for Vestlandet og for nasjonen Norge. Vi vil møte endringer både som følge av klimakrisen, økonomiske maktskifter, automatisering og digitalisering, urbanisering og sentralisering.

- Derfor blir det farvannet vi skal navigere litt som å styre en raftingflåte gjennom tøffe elvestryk, sier vår nye regionleder, samtidig som han tror han har resepten for hvordan møte utfordringene.  

Morgendagen krever tilpasningsdyktighet

- Både dagen og morgendagen krever samarbeid i organisasjonen - og med andre aktører. Våre utfordringer krever også tilpasningsdyktighet og at vi bryr oss om hverandre.

Flere nyheter fra Bergen og Vestlandet i PwCs Bergens-seksjon. Hør også vår podcast Misjon Vestlandet her eller i din podcast-app. 

Hallvard Aarø får støtte fra sin forgjenger i denne oppskriften.

- Å bygge opp lokal tverrfaglig kompetanse for å hjelpe næringsliv og offentlig forvaltning der de er på Vestlandet, men samtidig gi medarbeiderne mulighet til å spille på vårt nasjonale og globale nettverk med 250.000 mennesker, er noe av det unike med PwC.

- Samtidig er det også en viktig måte å utføre samfunnsoppdraget vårt på. Dette er en jobb jeg er veldig trygg på at jeg kan overlate til Hallvard Aarø, sier avtroppende leder Geir Inge Lunde.

- Kompetansen må være til stede der verdiskapingen skjer, og vi vet at fremover vil mye av verdiskapingen skje langs kysten på Vestlandet. PwCs desentraliserte styringsmodell gjør at vi kan ta beslutninger nærmere kundene og markedet, og det gjør PwC mer attraktive som kompetansehus, understreker Hallvard Aarø.   

 

Hallvard Aarø er ny leder i PwC Bergen og region vest.

Både påtroppende og avtroppende leder av PwC Bergen og region vest har et hjerte som banker sterkt for Vestlandet.

loading-player

Playback of this video is not currently available

En ekte vestlending gir over stafettpinnen til en annen når Hallvard Aarø tar over for Geir Inge Lunde som leder av  PwC Bergen og region vest 1. Juli 2019. Se videointervjuet!

 

Å beholde kompetanse i regionen og på den måten styrke verdiskapingen, det er vesentlig både for Vestlandet og for nasjonen Norge. Vi vil møte endringer både som følge av klimakrisen, økonomiske maktskifter, automatisering og digitalisering, urbanisering og sentralisering.

Hallvard Aarø

Kontakt oss

Hallvard Aarø

Hallvard Aarø

Partner | Leder for Region Vest, PwC Norway

Tlf: 952 61 304