Skip to content Skip to footer
Søk

Loading Results

Helsesektoren

Fremtidens helsesektor

Vi hjelper helsesektoren til effektiv drift og høy kvalitet i tjenestene – lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

PwC er ledende på rådgivning innen helsesektoren. Vi er dedikerte bransjespesialister og har tverrfaglig bakgrunn, herunder medisinskfaglig, helsefaglig, teknologisk, juridisk, organisatorisk og økonomisk kompetanse.

Dagens utfordringer

Covid-19

Vi samler fortløpende alle rådene fra våre eksperter i en egen seksjon om COVID-19-situasjonen.

Les rådene fra våre eksperter her ›

Nye bærekraftsregler

Finansiell sektor forvalter mer enn 100 billioner euro i eiendeler. Dette gir en unik mulighet til å innvirke på bærekraftig vekst og utvikling. Samtidig som kunder verden over viser en økende interesse etter bærekraftig finansprodukter, jobbes det nå for å få på plass nye regelverk som skal gjøre det lettere og mer lønnsomt å velge grønt for aktørene i bransjen.

– Finansiell sektor griper inn i alle andre bransjer og sektorer, og ved å bruke finansiering som gulrot og pisk, så overføres reguleringene for bærekraft til alle andre områder på en særdeles effektiv måte, sier Lars Erik Fjørtoft, partner og bransjeleder for FS i PwC.

Standardisering vil hindre «røde flagg»

– En felles forståelse av hva som er “grønt”, skal gjøre det lettere og mer lønnsomt for norske banker, forsikringsselskap, forvaltere og verdipapirforetak å velge bærekraftige aktiviteter og investeringer. Et standardisert klassifiseringssystem vil også bidra til å forhindre "røde flagg", sier Fjørtoft.

Open banking og regulatoriske utsikter

PSD2, med open banking, snur opp ned på bank og finans. Nye aktører med nye batalingsplattformer kommer på banen og legger press på etablerte aktører. Som bank eller finansselskap er du nødt til å ha full kontroll på regulatoriske barrierer. Men de beste utnytter også de nye mulighetene.

– Strengere reguleringer har gjort personopplysninger til den nye valutaen i finansbransjen: hvordan henter vi inn mer data og hva kan vi bruke innsikten til? De som blir gode her, får et stort konkurransefortrinn, sier Fjørtoft.

Digitalisering og fintech

8 av 10 finansselskaper oppretter nye jobber innenfor fintech-område. Samtidig klarer bare 42 prosent å fylle nye roller med riktig kompetanse, ifølge PwCs globale fintech-rapport for 2019.

– Blant de som planlegger strategiske allianser for å drive vekst innen fintech, peiler 3 av 4 seg inn mot selskaper i egen bransje. Jeg mener norske aktører i større grad bør pushe fusjon på tvers av bransjer. Norske FS-selskaper streber etter økt teknologikapasitet, mens TMT-selskapene trenger økt kunnskap om regulatoriske problemstillinger. Her er det gode business-muligheter for de som åpner opp for flere partnere, sier Fjørtoft.

Europeiske betalingsmodeller

Hvordan vi betaler, endrer seg. Men en ting er sikkert, vi går mot en kontantløs fremtid. Med nye direktiver, som PSD2, dukker det opp nye tjenester og aktører. Infrastrukturen bak, vårt betalingssystem, må tilpasses endringene. Men hvor ender dette? Vil vi snart se Nordiske og Europeiske samarbeid om infrastruktur? Hvilke muligheter og utfordringer vil det gi? Og hvordan vil vi egentlig betale i fremtiden?

I konkurransen mot globale aktører, har vi tre anbefalinger til norsk bank og finansbransje:

Invester i kunden og i gode kundereiser

Invester i brukervennlighet og brukeropplevelse. Bygg kundereiser basert på kundenes behov, gi dem motivasjon til å dele sine data og velg løsninger som kan hjelpe deg å redusere friksjon i betalingsøyeblikket. Husk at kundeopplevelsen skal være gjenkjennbar for kunden på tvers av kanaler og brukerplattformer.

Jakt på innsikt som gjør deg enda bedre

Når du investere i nye, gode løsninger, er en av oppsidene at du som regel får enda mer innsikt om kundene dine. Sett data i system og bruk innsikten til å forbedre og øke relevansen på produkter og tjenester.

Vær nysgjerrig på samarbeid om innovasjon og infrastruktur

Utnytt mulighetene som kommer med regulatoriske endringer. Gir det mulighet til nye samarbeid om innovasjon eller betalingsinfrastruktur? Hvordan kan du bruke det til din fordel? Og hvem skal du samarbeide med?

Hør vår Lær litt mer-podcast om fremtidens betalingsløsninger.

Vi kan hjelpe deg med

Strategi, strategiske analyser, prosesser og vurderinger

Operasjonalisering og implementering av reformer, rammevilkår og endringer, herunder samhandlingsreformen

Virksomhets- og prosessforbedring, herunder LEAN

Etterlevelse av lover, regler, forskrifter og normer i helsesektoren

Økonomistyring, internkontroll, og risikoanalyser

Revisjon

Dataanalyse og avansert simulering og optimering

Bistand til sykehusutbyggingsprosjekter

Ledelsesinformasjonssystem og -rapportering

Supply chain management og anskaffelser i helsesektoren

Nytt for helsesektoren

{{filterContent.facetedTitle}}


Kundehistorier

Startup som redder liv

Falske medisiner er big business. Det jukses for over 200 milliarder kroner hvert år, ifølge WHO. Og hver dag dør tusenvis av mennesker fordi de har fått falske medisiner. Gründerne i RxAll håper å nå ut til hele Afrika og Asia med sin kunstig intelligens-løsning.

 

Roboten Robbie jobber dag og natt på sykehuset

PwC fikk i april 2017 i oppdrag av Helse Vest IKT å bidra inn i et robot-team som skulle robotisere Helse Vest. Robot-Robbie jobber natt og dag på sykehuset. I 2018 sparte den ansatte i Helse Vest for 12 000 arbeidstimer.

 

Kontaktpersoner

Are Muri

Partner | Consulting, Oslo, PwC Norway

952 60 068

Kontakt meg

Hans-Christian Berger

Partner | Assurance, Oslo, PwC Norway

952 60 390

Kontakt meg

Anne Hilde Bjøntegård

Direktør, Bergen, PwC Norway

977 63 352

Kontakt meg