Vestkapp: perlen som skal bli kjent

Playback of this video is not currently available

Se den fantastiske historien om hvordan Vestkapp restaurant

– Om ti år håper jeg Vestkapp har blitt så kjent at det kommer folk langveisfra for å spise og bo her, sier Kristina Myrseth som driver restauranten med hjelp fra investorer og PwC.

– Hva slags konsept har du?, spurte Innovasjon Norge. Jeg ville bare ha lån i banken for å  starte restaurant, jeg, sier Kristina mens hun skifter bleie på sønnen Alfred hjemme på Selje i Sogn og Fjordane. For tre år siden bodde hun og kjæresten i Bergen. Hun kom tilfeldigvis over at restauranten Vestkapp var til salgs ikke langt unna hjembygda Selje. Ikke lang tid etterpå flyttet de hjem. Til et hvitt hus rett ved stranda på Selje. Men Vestkapp var fortsatt ikke i boks.

Bare for å si det med en gang: Vestkapp ligger ytterst i havgapet på en klippe med solnedgang i havet i vest og stupbratte fjell i nord og sør. På de grønne slettene beiter sauer, og pilegrimsleden går ikke langt unna. 

Les mer om hva planen er for å skape et reiselivsikon i nye Stad kommune!

Manglet forretningsplan

Det første Kristina gjorde var å gå til banken og be om lån. Ettersom det var så stor usikkerhet ba de henne om å leie først. – Det var ikke noe særlig fremgang, så jeg ble veldig utålmodig, forteller hun. Hun ringte Innovasjon Norge for å søke lykken der. 

– Jeg visste ikke at det var så komplisert. Innovasjon Norge snakket om forretningsplan og markedsundersøkelser. De skjønte at jeg ikke hadde tenkt gjennom dette, så de tipset meg om Ingvill Flo i PwC, forteller Kristina. Ingvill ble gira på prosjektet med en gang og ryddet plass i kalenderen. – Jeg så et stort potensial i å utvikle Vestkapp til noe helt unikt, forteller Flo. 

Vestkapp-platået

I Mars 2019 fikk Kristina kjøpt Vestkapp sammen med investorene Liv Koller-Borg og Olav Refvik. Liv og Olav eier 42% hver og Kristina eier 15%. PwC hjalp til med budsjetter blant annet.

Liv Koller-Berg og Ingvill Flo

Med investor Liv Koller-Borg (t.v.) og PwC-rådgiver Ingvill Flo i ryggen har Kristina Myrseth et godt utgangspunkt for å lykkes med Vestkapp.

Trengte driven til Ingvill Flo

– Når flere var skeptisk, så smitta det over på meg. Da var det godt å snakke med Ingvill som hadde sånn tro på det med en gang. Hun tipset meg om å prøve å skaffe lokale investorer, og var den “driven” jeg trengte for å satse skikkelig, forteller Kristina.

Ingvill laget en smørbrødliste med ting som Kristina måtte gjøre, alt fra å lage forretningsplan, presentasjon, tips til arenaer hun måtte være på for å bygge nettverk osv. – Ingvill har vært en døråpner for meg. Hun er så entusiastisk, og har hjulpet meg masse. Det er en større jobb enn jeg trodde, å starte bedrift! Bare alle søknadene som må fylles ut, forteller Myrseth. 

Kristina Myrseth i Selje med baby

– Drømmen er å bygge opp Vestkapp med overnatting og gi turistene en eksklusiv opplevelse. Jeg vil at stedet skal bli så kjent at folk kommer fra Frankrike for å oppleve Vestkapp. Det er jo et eventyr her oppe på platået!, avslutter den unge gründeren entusiastisk sammen med sønnen Alfred.

Kontakt oss

Ingvill Flo

Ingvill Flo

Partner | Consulting | Kontorleder, PwC Norway

Tlf: 952 61 355