PwC Vil litt mer - fondet

Gratulerer til VR-Education!

Ideen med mest kraft og overbevisning var VR Education, som gjennom visualisering av matematikk lærer barn å se matematiske sammenhenger på en helt ny måte. Prosjektet bidrar til å skape ny glede rundt læring og utvikle digitale ferdigheter.

En heldig vinner! Og to andreplasser:) 

Blant ca. 300 innsendte bidrag gjenstod til slutt tre finalister som alle måtte pitche sin ide for juryen under kåringsdagen. På delt andre plass kom Sunnaasstiftelsen og Apolonia Agrotech som gikk hjem med 125 000 norske kroner i tillegg til rådgivningstimer. Vi kunne ikke annet enn å støtte alle tre initiativene, og nå gleder vi oss til å følge dem videre!

Få med deg høydepunktene og stemningen fra selve finaledagen.

- Dette er litt som å delta i OL!

loading-player

Playback of this video is not currently availableLær mer om de 3 finalistene:

Apolonia Agrotech

Det er studenter ved NTNU som ønsket å utnytte bedre begrensede jord- og vannressurser ved å dyrke planter vertikalt. Dyrkingen av mat skjer ved hjelp av næringsrikt vann isteden for jord, som igjen gjør det mulig å dyrke mat hvor som helst; på taket, i kjelleren eller i byområder.

Dette er en videreutvikling av såkalt "hydroponi". Oppfinnelsen sørger for bedre ytelse av begrensede jord- og vannressurser ved å dyrke planter vertikalt. Dette fører igjen til at samfunnet kan dyrke mer mat på mindre arealer.

Gründerne håper å bidra til mer miljøvennlig og kostnadseffektiv matproduksjon, slik at matvarer også kan bli enda billigere.

 

loading-player

Playback of this video is not currently available

VR Education

40 prosent av gutter som ikke blir ferdig med videregående skole, reagerer positivt på gamification av utdanning.

Piloten av dette prosjektet overrasker forskere, og viser at elever forserer ett års skolegang innen matematikk på kun seks uker. Bruk av VR viser seg altså å være kostnadseffektivt.

Med prosjektet håper gründerne å vise at visualisering av matematikk kan hjelpe barn og ungdom til å fullføre skolegangen, skape ny glede rundt læring og utvikle digitale ferdigheter.

 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Sunnaasstiftelsen

De har startet Europas første AbilityLab for rehabilitering av pasienter utsatt for alvorlig sykdom eller skade.

Det er en robot som brukes for trening av hånd, arm og skulder som kan brukes av pasienter med bla. nakkeskade, hjerneslag, brannskade eller Guillain-Barré syndrom.

Roboten kan gi flere rullestolbrukere ben å gå på!

 

loading-player

Playback of this video is not currently available


Kontakt oss

Henrik Haakestad Lervold
Markeds- og kommunikasjonsdirektør
Tlf: 958 61 610
Kontakt meg