PwC-fondet

Vi heier på selskaper som vil endre verden til det bedre. Som løser noen av verdens største utfordringer.

Noen løser verdens største problemer

Noen jobber for en fremtid som skal vare.  De har høyt engasjement og tør å tenke nytt. De vil endre verden til det bedre.

Det er disse menneskene PwC-fondet vil hjelpe.

Om PwC-fondet

Hvert år deler vi ut et PwC-fond til bedrifter som går den ekstra mila for å skape resultater som betyr noe for samfunnet.

Våre rådgivere bidrar med strategi og teknologiutvikling til en verdi av en million kroner til heldige vinnere av PwC-fondet. 

 


Noen av våre prosjekter med PwC-fondet

Hystar – Teknologi som gjør grønn hydrogen billigere

PwC-teamet har hjulpet Hystar med å lage hydrogen billigere ved hjelp av kunstig intelligens. Hydrogen er et av svarene på et av samfunnets største problemer: Klimakrisen.

– Vi kan ikke nå utslippsmålene uten grønn hydrogen. Det er det som driver oss, forteller Alejandro Barnett, Chief Technology Officer i Hystar

Les mer om Hystar

Playback of this video is not currently available

3:28

Hystar lager grønn hydrogen billigere med hjelp fra PwC

Videoen er tekstet


Dale Oen Academy startet som en drøm og er i dag redningen for tusenvis av unge

Dale Oen Academy gir ikke karakter – de bygger karakter.

– Hos oss oppdager ungdommene styrkene sine, de opplever mestring i naturen og finner talent i seg selv som de ikke visste om, forteller grunnlegger Robin Dale Oen.

Les mer om Dale Oen Academy

Playback of this video is not currently available

4:08

Dale Oen Academy gir ikke karakter – de bygger karakter

Videoen er tekstet.

Matsentralen: Hindrer matsvinn og hjelper fattige

Matsentralen tar imot overskuddsmat som de gir videre til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte. De gjør også mer enn det. Mye mer. 

– Vi gir folk en ny sjanse, forteller Cristiano Aubert, daglig leder av Matsentralen, som også tar imot folk på arbeidstrening. Folk som er under soning, eller som ikke kommer seg ut i jobb og vil ha noe å gjøre. – De jobber for meg, jeg hjelper dem med cv og stiller som referanse. Plutselig har de jobb, forteller den ivrige lederen.

Les mer om Matsentralen her

 

Playback of this video is not currently available

11:40

Matsentralen gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse

Videoen er tekstet.

Bergen Carbon Solutions: Skal ta bærekraftig karbon-nanofiber ut i verden

Bergen Carbon Solutions produserer «grønn» karbon-nanofiber. Gjennom en kjemisk prosess omdanner de CO2-gass til et salgbart produkt som har høy verdi. Karbon-nanofilber er et produkt som er 100 ganger sterkere enn stål, leder strøm bedre enn kobber og er lettere enn plast. Det kan brukes innen komposittmaterialer, elektronikk og innen batteriteknologi, for å nevne noen. Det unike er at de bruker andre selskapers CO2-utslipp som råvare.

Finn Blydt-Svendsen, Bergen Carbon Solutions

Vårt første mål er å fjerne så mye som mulig av CO2-utslippet til renovasjonsselskapet BIR. Innen 2022 skal vi være verdensledende på produksjon og leveranse av «grønn» karbon-nanofiber, sier Finn Blydt-Svendsen, gründer av Bergen Carbon Solutions.

VR Education

40 prosent av gutter som ikke blir ferdig med videregående skole, reagerer positivt på gamification av utdanning.

Med prosjektet håper gründerne å vise at visualisering av matematikk kan hjelpe barn og ungdom til å fullføre skolegangen, skape ny glede rundt læring og utvikle digitale ferdigheter.

Playback of this video is not currently available

Making View