Teknologi-direktøren: – Tempoet i IT-bransjen har aldri vært høyere

Alessandro Rossini er leder av teknologi-faggruppen i Consulting og hjelper organisasjoner med å utforme digital strategi og IT-arkitektur.

Det krever både forretningsforståelse og teknisk innsikt.

Alessandro har jobbet hos oss i snart fire år, og det var muligheten til å jobbe med teknologi, kombinert med strategi og forretning, som gjorde at han valgte PwC.

Alessandro Rossini sitter og smiler foran laptop

– Å vite at du bidrar til å holde hjulene i gang i flere av Norges største organisasjoner, som ofte leverer kritisk infrastruktur, er veldig givende, forteller Alessandro Rossini. Han er direktør i Business Technology-avdelingen og leder av teknologi-faggruppen i Consulting i PwC.

– Og så likte jeg stemningen her godt. Det var personlig og nært. Selv høyt profilerte konsulenter var jordnære og interessert i å høre hvilken verdi jeg kunne bringe inn i selskapet. De var veldig åpne for å ta inn en profil som ville øke det faglige mangfoldet, forteller Alessandro, som har en ph.d. i systemutvikling. Spisskompetansen hans spenner fra IT-strategi og virksomhets- og løsningsarkitektur til sky- og samhandlingsplattformer, technology due diligence samt forskning og innovasjon.

Når våre konsulenter er utstasjonert hos kundene, jobber de som en integrert del av kundens organisasjon. Ofte er oppdragsgiver en privat eller offentlig organisasjon som har forretningsmessige utfordringer som de ikke vet hvordan de skal løse.

– Vi hjelper dem med alt fra å definere digital strategi og IT-arkitektur, til å faktisk implementere tekniske løsninger og få det til å skje. Derfor er det uvurderlig å ha ansatte med bred teknisk kompetanse og erfaring med på laget, som kanskje også har en interesse for strategi og forretning, sier Alessandro.

Alessandro Rossini (direktør og fagleder i PwC) sitter smilende i en stol med penn og papir

Våre konsulenter jobber for kunder innen ulike bransjer. Det gir en variert hverdag som mange setter pris på.

– Vi har en bredde og dybde av kompetanse blant de ansatte som vi utnytter hver gang vi får en ny kunde. Vi setter ofte profiler med litt ulik bakgrunn inn i samme prosjekt, fordi vi verdsetter tverrfaglig samarbeid og vet at dette gir store synergieffekter, sier han.

– Vårt mål er å holde oss i front av den digitale utviklingen.

– Skalerbarhet av IT-systemer er for eksempel tett knyttet til skalerbarhet av en organisasjon, men ofte har vi IT-folk en tendens til å konsentrere oss om vårt eget fag, mens forretningsfolk fokuserer på forretningsutvikling. Disse er to sider av samme sak, så det lønner seg å kunne begge språk, særlig når vi vurderer forretningspotensialet i teknologi, forklarer han.

Teamene hans gjennomfører også technology due diligence-prosjekter, som innebærer tekniske vurderinger av et eller flere selskap i en oppkjøpsprosess.

– Vi kan være på kjøpers eller selgers side når vi vurderer teknologien i selskapet. Våre funn i form av styrker, svakheter og røde flagg sammen med våre anbefalinger kan avgjøre et oppkjøp. Det kan stå om milliarder, forteller Alessandro.

Vår Business Technology-avdeling jobber etter fire verdier de selv har utarbeidet: teknologi, bærekraft, mangfold og samhold. De er kjent som et miljø som vet hva som er det nyeste og beste innen teknologi, men som også kan skille mellom buzzwords og det som gir reell verdi for en organisasjon.

– Vårt mål er å holde oss i front av den digitale utviklingen. Vi har mange som trigges av å jobbe tverrfaglig og få bidra på sitt vis til å bygge et mer bærekraftig samfunn. Vi har et bevisst forhold til mangfold, med stor bredde på faglige profiler, god kjønnsbalanse og ansatte fra flere nasjoner, sier Alessandro, som selv er en av de stadig flere direktørene i PwC uten skandinavisk bakgrunn.

Han trekker også frem at de er en sosial gjeng, som er drevet av nysgjerrighet.

– Mange av oss har nok en litt geeky side og et ønske om å forstå hver minste detalj for å kunne utnytte teknologi på best mulig måte for kundene våre, sier han.

Alessandro Rossini sitter i et fargerikt rom og smiler til kamera

Kontakt oss

Katrin Havnes

Katrin Havnes

Rekruttering, nyutdannet, PwC Norway

Marit Stolpestad

Marit Stolpestad

Rekruttering, erfaren, PwC Norway